大家點睇Razer的三屏筆電?

回覆文章
yuk119
聯繫:

大家點睇Razer的三屏筆電?

文章 yuk119 »

背景(資料來源:unwire.hk)
電腦產品生產商 Razer 在 CES 2017 的會場內失竊,兩部原型機被懷疑是商業間諜偷走。
由於事態嚴重,除了令 CES 主辦單位和執法機構異常關注,亦被全球不少科技網站報導。
當中擁有 3 塊屏幕的 Project Valerie 日前短暫現身大陸二手交易網站,然後又馬上被刪除。
我認為三屏筆電根本不實用,使用者根本不可能攜帶,即使可收起,但展開後佔空間依然大。

大家有什麼看法?
webb
聯繫:

Re: 大家點睇Razer的三屏筆電?

文章 webb »

其實佢原意就冇預人長時攞住周圍走...佢主題係電競筆電...電競有邊個唔係要外插鍵盤同滑鼠
waryee
聯繫:

文章 waryee »

呢部野真係會有人買咩?
而且買得手提電腦都係想方便慳位
個部野就慳唔到啦
yuk119
聯繫:

文章 yuk119 »

但個個拎部apple,之後你拎部Razer中要打開三屏想下都過癮XD
mechcalvin
Site Admin
聯繫:

文章 mechcalvin »

Project Valerie個3屏可以收入中間的, 咩叫唔實用你要去睇下Acer Predator 21X.
Tom
聯繫:

文章 Tom »

其實有好多人都想要一部desktop replacement, 因為環境限制/出國做野讀書, 呢D 個名叫手提電腦但實際係當係desktop黎, 冇乜人真係會拎呢D 機出街用/番學, 以我所知好多人出國讀書想要部打得機既notebook, 又多左人中意用雙mon/三mon, razer呢個idea係唔錯...

Acer 部21X 就真係好多餘...
回覆文章

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客